Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Dood & Verderf – december 2020: drummer Ed Warby (Gorefest, Hail Of Bullets, Ayreon) over snoeihard slaan, touren met Death en geen karikatuur worden

Dood & Verderf
Dood & Verderf
Dood & Verderf - december 2020: drummer Ed Warby (Gorefest, Hail Of Bullets, Ayreon) over snoeihard slaan, touren met Death en geen karikatuur worden
/

Een uitzending die ik maak met mild knikkende knieën. Want naast mij staat Ed Warby, een van Nederlands beste metaldrummers, bekend van onder meer Gorefest, Ayreon, Hail of Bullets, Vuur en Orphanage. En ik ben verdikkeme opgegroeid met Gorefest! Erase, uit 1994, was mijn eerste échte zware metalplaat die ik goed vond, en The Glorious Dead staat nog altijd in mijn top-10 beste metalnummers ooit. In dit uur van Dood & Verderf hoor je alles over Ed Warby, zijn muzikale invloeden én het werk dat hij vroeger en nu maakt.

De playlist

Kiss – Love Gun (Alive II, 1977)

Rainbow – Kill The King (On Stage, 1977)

Manowar – Metal Daze (Battle Hymns, 1982)

Death – Zombie Ritual (Scream Bloody Gore, 1987)

Gorefest – The Glorious Dead (False, 1992)

Hail Of Bullets – Red Wolves Of Stalin (Of Frost And War, 2008)

Heads For The Dead – At The Dead Of Night (Into The Red, 2020)

Niet in de uitzending, wél relevant

Zwaar Aanbevolen

(dit was de luistertip van Zware Metalen voor Ed, maar door tijdsgebrek viel ie buiten de boot, wat zonde is, want het is een heerlijke plaat, dus hierbij alsnog)

Cadaver – Reborn (Edder & Bile, 2020)

Het Noorse Cadaver bracht onlangs bij Nuclear Blast het heerlijke comebackschijfje Edder & Bile uit. Minstens zo oldschool als Gorefest! Redacteur Maarten Ondersteijn schrijft erover:

“Nog steeds vinden we Anders Odden terug in de gelederen, maar op Edder & Bile laat de Noor zich vergezellen door niemand minder dan de Belgische drummer Dirk Verbeuren, onder andere bekend van Megadeth en Soilwork. Dat we de heren niet hoeven uit te leggen hoe death metal in een oud jasje gestoken dient te worden, blijkt al vanaf seconde één. Zo puur, rauw en intens hoorden we death metal namelijk nog niet eerder dit jaar.“

“Natuurlijk weten we wat Anders Odden allemaal kan met zijn muziekinstrumenten, maar dat veel van zijn tremoloriffs ook memorabel klinken en daadwerkelijk goed blijven hangen, onderstreept de consistente lijn van kwaliteit op Edder & Bile nog vetter. Als je dan ook nog een beestachtige drummer weet te strikken die zijn vellen raakt op zo’n manier dat er werkelijk geen speld tussen te krijgen is, dan weet je dat je als liefhebber gebakken zit.”

Bekijk de recensie op Zware Metalen

Baroeg Gaat Live: Oudejaarsbingo met Inge en Erik

Baroeg - metalbingo 4 - oud en nieuw 2020

(ik doe dit jaar nog eenmaal een editie van de metalbingo voor Baroeg, hieronder de aankondiging van Baroeg, doe mee, gezellig!)

666 – The bingo of the beast #4 (de geannuleerde 2020 edition)

Laten we wel wezen: 2020 was live een episch slecht jaar. Tientallen grote, kleine, interessante, obscure, vage en onheilspellende namen zouden Baroeg aandoen, maar moesten worden geannuleerd. Om dat leed weg te nemen, draaien quizmasters Erik de Boer (voorzitter van Vrienden van Baroeg) en Inge Janse (maker van het radioprogramma Dood & Verderf) op derde kerstdag (dus 27 december, om 19.00 uur) weer aan satans bingomolen. Ditmaal correspondeert elk bingonummer met een geannuleerde act. Op je digitale bingokaart vind je namen van de bands. Herken je de muziek (of wordt je geholpen door de niet al te obscure tips van Erik & Inge)? Dan mag je de band wegstrepen en ben je één stap dichterbij een van de vele prijzen.

We streamen via Twitch: https://www.twitch.tv/baroeg

Kijk voor meer info op de site van Baroeg en op het Facebook-event

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: