Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Dood & Verderf te gast in podcast Zware Metalen

Nee, afgezien van AC/DC is er geen muziek te horen. Maar in de nieuwste editie van Osmium, de zelfverklaard ‘zwaarste podcast in het Nederlands’ van online magazine Zware Metalen, hoor je wél alles over hoe ik als maker van Dood & Verderf denk over metal vs elektronica, singles vs albums, Amerika vs Europa en Knekelput vs Krekelput. Plus: mijn allerfavorietste anekdotes over Gorefest!

Of, zoals Zware Metalen het omschrijft:

Te gast in de eenentwintigste aflevering van Osmium, de zwaarste podcast in het Nederlands, is Inge Janse. Professioneel lijstjesfetisjist, eeuwig freelancer, radiomaker bij Operator Radio en bijna-marathonrenner. In de hoedanigheid als het genie achter zijn eigen radioprogramma Dood & Verderf komt hij verwarring en onrust zaaien. Nadat Pim en Niels een paar door Zware Metalen gesponsorde nieuwsberichten voorlezen, volgen anekdotes over waar Gorefest op de dodenlijst van Euronymous stond en hoe Inge als puber moest kiezen tussen Dimmu Borgir en happy hardcore. Maar het drietal gaat ook de diepte in met debatten over elektronica versus metal, nummers versus albums en Amerika versus Europa. Zelfs zo diep, dat afgedaald wordt tot de allegorie van de mythische krekelput van Utrecht.

Meer weten over Zware Metalen? In november was hoofdredacteur Pim Kastelein te gast in Dood & Verderf om zijn favoriete metalplaten te laten horen en toe te lichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: