Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Dood & Verderf – oktober 2021: de apocalyptische special met GroenLinks-kamerlid Lisa Westerveld (die niet wil grunten)

Dood & Verderf
Dood & Verderf
Dood & Verderf – oktober 2021: de apocalyptische special met GroenLinks-kamerlid Lisa Westerveld (die niet wil grunten)
/

Gesjeesd antropoloog. Afgestudeerd filosoof. Oud-voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond. Voormalig woordvoerder bij de Algemene Onderwijsbond. Christen-af. Sinds 2017 Tweede Kamer-lid namens GroenLinks voor onderwijs, wetenschap, zorg, volksgezondheid, emancipatie, mediabeleid en sportbeleid. 

En metalliefhebber. 

Dat is in een notendop Lisa Westerveld, die haar favoriete metalplaten laat horen in Dood & Verderf op Operator Radio. Tussendoor praten over versierd worden op festivals, filosofie ondanks de kritiek van Death, Lisa’s liefde voor het grootste en meeslepende, en de karakteristieken van de bugel.

De playlist

White Skull – High Treason (Public Glory, Secret Agony, 2000)

Ik raakte eigenlijk bekend met metal toen mijn broertje het album Public glory, secret agony van de band White Skull mee naar huis nam. 

In Flames – Only for the weak (Clayman, 2000)

Tijdens mijn studententijd maakte een goede vriend me bekend met een paar geweldige albums van In Flames (Clayman, episode 666. World of promises, only for the weak), 

Children of Bodom – Angels Don’t Kill (live) (Stockholm Knockout Live, 2006)

mijn eerste concert was Children of Bodom (favo nummer Angels don’t kill). 

Dimmu Borgir – The Serpentine Offering (Wacken Open Air 2012)

Favoriete concert is Dimmu Borgir op Wacken 2012 met orkest en koor. Hele optreden was geweldig.

Death DTA – The Philosopher (Live in St. Petersburg, 2016 / Individual Thought Patterns, 1993)

Ik mocht in 2015 zo’n anderhalve week mee met Death DTA. Ik raakte bevriend met een aantal mensen die voor de band werkten. Favoriete nummer (vanwege de leuke herinneringen) is the Philosopher. “The philosopher. He knows so much about nothing at all.”

Arch Enemy – we will rise (Anthems of Rebellion, 2003)

Metal is een enorme mannenwereld, vooral óp het podium. Hoe ervaar jij dat?

Wat zou je spelen als je muzikant was?

Zwaar Aanbevolen

Walg – Bring The Apocalypse (Walg, 2021)

“Ikzelf word er nogal melig van, maar gelukkig doet mijn mening er niet toe.” Pim Kastelein, hoofdredacteur van het online magazine Zware Metalen, is er zelf geen fan van. Maar, schrijft hij erbij, voor zijn luistertip voor Lisa Westerveld: 

“Om het jullie beiden aangenaam te maken, draai ik iets wat jullie beiden kan bekoren. Op Twitter zie ik dat Lisa Westerveld fan is van Dimmu Borgir, en jij bent ook niet vies van overtrokken theatraliteit en orkestjes die niet door de beugel kunnen. Zodoende presenteer ik: Bring The Apocalypse van Walg. Onze blackmetalspecialist Joris Meeuwissen schrijft:

“Walg is een duo bestaande uit Robert Koning en Yorick Keijzer, die na een lange inactiviteit en dankzij de welbekende lockdown, elkaar terug muzikaal aanvoelden. Walg is de debuutplaat van dit Nederlandse tweetal. Bij een eerste luisterbeurt valt direct op dat er meer dan één knipoog richting oude helden wordt gegeven. Denk dan aan de eerste platen van bijvoorbeeld Old Man’s Child, Covenant en Dimmu Borgir. De single Bring The Apocalypse had best op één van die eerste platen kunnen staan. De heren laten horen dat hun technische rugzak helemaal vol zit en dat hun kennis en kunde, betreffende het schrijven van sterke blackmetalnummers, erg goed onderbouwd is. Het samenspel tussen gitaar en keyboard is van een uitmuntend niveau.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: