Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Dood & Verderf – juli 2020: de beste releases van het eerste halfjaar (volgens To The Teeth-samensteller Peter van der Ploeg)

Dood & Verderf
Dood & Verderf
Dood & Verderf – juli 2020: de beste releases van het eerste halfjaar (volgens To The Teeth-samensteller Peter van der Ploeg)
/

De studio van Operator Radio is weer open! Om te vieren dat Dood & Verderf weer auditief af mag dalen naar de zwavelpitten van de sonische hel die metal heet, nodigde ik – een unicum! – Peter van der Ploeg uit om de playlist samen te stellen en toe te lichten.

Peter is – naast muziekredacteur bij NRC, druk Twitteraar en gastheer bij de Zes Losse Tanden-podcast – samensteller van de To The Teeth-playlist. In deze Spotify-lijst selecteert hij wekelijks de beste nieuwe metal en aanverwante harde stromingen, variërend van obscure-holle-vaten-klankschaal-esoterica tot ijs- en ijskoude blackmetal die urenlang je ziel verpulvert.

In de nieuwsbrief van To The Teeth presenteerde Peter deze maand zijn halfjaarlijst. Aha, dacht ik toen, iemand die wél smaak heeft! En dus vertelt Peter in deze uitzending van Dood & Verderf waarom dit zijn 8 favoriete metalplaten van 2020 tot dusver zijn. Van Nederlandstalige blackmetal tot Finse psychostonermetal via camp-gothic-metal richting onvervalste powermetal: Peter draait alles wat ik nooit zou draaien.

Ondertussen bespreken we hoe je metal luistert in een gezin met jonge kinderen (geef iedereen een tablet met Frozen en investeer in een goede koptelefoon), hoe racistische en misogyne bands geweerd worden uit To The Teeth (bij twijfel altijd verwijderen), waarom Nightwish tóch het beluisteren waard is (niet) en hoe leuk Baroeg Open Air was geweest als het doorging met alcoholverbod en verplichte zitplaatsen (ook niet).

De playlist

  1. Fluisteraars – Nasleep
  2. Nightwish – Shoemaker
  3. Katatonia – Neon Epitath
  4. Oranssi Pazuzu – Uusi Teknokratia
  5. Sepultura – Capital Enslavement
  6. Sweven – Reduced to an Ember
  7. Ulver – Russian Doll
  8. Unleash The Archers – Abyss
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: