Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Dood & Verderf – februari 2022: satanisch smullen met metalchef Manuela Goncalves Tavares

Dood & Verderf
Dood & Verderf
Dood & Verderf – februari 2022: satanisch smullen met metalchef Manuela Goncalves Tavares
/

Tokologisch koken. Dat is in een notendop wat kok Manuela Goncalves Tavares doet. Ben je bekend in Rotterdam, dan ken je haar van restaurants Toko94, Tokotrash, Coco of Het Nieuwe Instituut. Ze leerde het vak bij Herman den Blijker, maar helpt ook in de keuken van metalpodium Baroeg.

Maar ook: de vrouw die eind vorig jaar de Black Achievement Award won voor haar ondernemerschap. Actief is in de lhbti+-gemeenschap. Kookt voor daklozen. Vroeger in Parkzicht kwam om te hakken op gabber. Projecten leidt met tienermoeders. Oefent op de basgitaar. Praatgroepen organiseert voor jonge mensen die homoseksueel zijn. 

En Manuela is metalfan. Gróót metalfan. Dat laat ze horen in dit uur Dood & Verderf. En dan krijgt ze in deze uitzending ook nog eens een luistertip van het online magazine Zware Metalen! God, wat een feest.

De playlist

Legion Of The Damned – Werewolf Corpse (Malevolent Rapture, 2006)

Body Count – Black Hoodie (Bloodlust, 2017)

Benediction – StormCrow (Scriptures, 2020)

Buried – Oculus Rot (Oculus Rot, 2021)

OM – State of Non Return (Advaitic Songs, 2012)

Wiegedood – FN Scar 16 (There’s always blood at the end of the road, 2022)

Zwaar Aanbevolen

Move BHC – Freedom Dreams (Freedom Dreams, 2021)

“Op het gebied van de black achievement awards is Freedom Dreams van Move BHC een mooie luistertip”, vertelt Pim Kastelein, eindbaas van het online magazine Zware Metalen en aandrager van de maandelijkse tip voor onze gast. Volgens Pim gaf Move BHC de ‘dikste moshcall van 2021’: 

We’ll never stop until we find liberation,
Black Excellence unstained by degradation
Where freedom reigns over incarceration
Where Black joy is only meant with celebration

“Sinds de zomer van 2020 zijn er meer hardcorebands opgekomen die geïnspireerd zijn door de Black Lives Matter-beweging, dermate dat er inmiddels van het subgenre BLM-core gesproken kan worden”, legt Pim uit. 

“Het hardcoregenre is van oudsher meer pluriform gebleken en gesynchroniseerd met hedendaagse problematiek. Qua lyriek is deze gehele EP van Move BHC smullen geblazen. Dat deze Stick To Your Guns-achtige muziek op het streetcredwaardige label Triple B Records uitgebracht wordt, is blijk dat hier geen sprake is van positieve discriminatie. Move BHC is gewoon een heel goede hardcoreband.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: