Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Over Dood & Verderf

Dood & Verderf - 2018-03-liggendDood & Verderf is sinds 2017 het maandelijkse metalprogramma op het Rotterdamse online radiostation Operator Radio. Het programma wordt gemaakt door Inge Janse, zelfstandig journalist uit Rotterdam. Meer over mij vind je op LinkedIn.

In een uur tijd presenteer ik de – in mijn oren – beste nieuwe metalreleases van de afgelopen maand, aangevuld met achtergrondinformatie en andere trivia*. Ik werk hiervoor onder meer samen met het Rotterdamse metalpodium Baroeg en het metalmagazine Zware Metalen. Het geweldige logo is gemaakt door de onvolprezen Nozzman.

Voor mij is dit a dream come true. Ik maak sinds mijn puberteit radio, luister al even lang metal, en kan via Operator Radio – legaal nog wel! – maandelijks het genre draaien en belichten waar ik de grootste haat-liefdeverhouding mee heb.

*het gaat hierbij meestal om het type badkamer waar blackmetalband X zijn album heeft opgenomen, aangevuld met semiotische discussies over de herkomst van de artiestennaam Xytraguptor, plus tirades over cleane vocalen, Amerikaanse bands en emocore (die laatste drie zijn een tautologie – red).